Dagen B som i Blogg

Dagen B, det var den dagen, lördagen den 21 januari 2012, då jag började Blogga.

Dagen B, då Håkan Juholt höll sitt avskedstal i  ett köpcenter i Oskarshamn och försvann Bort som partiledare för S. Här är Håkans avskedstal. Dessförinnan hade han blivit ifrågasatt av åtminstone två partidistrikt. Men en externt formulerad intern kritik har det funnits under hela hösten 2011. År 2012 fortsatte på samma sätt Ylva Johansson. Paul Ronge, medietränare, medierådgivare och krishanterare talade om ett nytt Rosorna krig.

Det började annars bra för Håkan och hans  Mustasch.

Man kan börja fundera på om Håkan Juholt har övernaturliga förmågor. Hur kan en människa som varit utsatt för en så massiv kritik i media och internt kunnat hålla sig så relativt samlad och åstadkomma ett avslutningstal som i Oskarshamn. Han har även försökt få ut sitt budskap. Exempelvis har han pekat på den synnerligt tveksamma hanteringen av Serafen.”Jag betraktar det som vänskapskorruption” menar Mikael Färnbo är redaktör på Dagens Arena. Affären är  polisanmäld.

”Filippa Reinfeldts närmaste man, landstingsrådet Lars Joakim Lundquist, känner personligen en av läkarna som 2008 fick köpa loss vårdcentralen Serafen för knappt 700 000 kronor. Verksamheten har nu sålts för minst 20 miljoner. ”

Ändå framstår det som Håkan var ännu mer förutseende, när han lägger ut en reklamsnutt på Youtube, där han är ute och cyklar.

Dagen efter skriver Eric Sundström Dagens area Exit Juholt. På S-bloggar.se är oron stor för vad som ska hända nu. Göran Greider ser att det är medias fel. Det har varit en häxjakt på Håkan Juholt menar han. Paul Ronge, ser också en unik medial exponering, men ser även till Håkan Juholt egna felsteg:

”Håkan Juholts avgång är i hög grad självförvållad. Efter mindre än ett år som partiledare – en bedrövlig parentes i Socialdemokratins historia –som kantats av dåligt omdöme, politiskt schabbel, lustiga oneliners och en kritiserad brist på värdighet och stringens.

Men också av ensamhet, av att inte få stöttning i partiledningen, av långa knivar från hämndlystna fiender och anonyma källor där alla interna hemligheter läckt som hos ett såll.”

Svenska Dagbladet skrev om att Håkan Juholt avgick. Dagens nyheter skrev

Trots S svaga siffror i Sifo/SvD väljarundersökning  är det jämnt mellan blocken.

Eftersnack i Aganda bland annat med Margita Ullskog och Anders Johansson. Även Daniel Suhonen och Stefan Stern. Margareta Winberg, Katrine Kielos och Peter Wolodarsky.

En intressant kandidat som tillfällig partiordförande hittade jag i bloggosfären Jan Eliasson. En närmare presentation av honom är onödig. Se En tillfällig mogen partiledare.

Mina tankar går också till den för tio år sedan Bortgångna Fadime Sahindal. Minnet av Fadime hedras runt om i Sverige.

År 2011 har varit krisernas år i Sverige Paul Ronge utnämner Carema som den verkliga segraren när det gäller usel krishantering.

Här har jag valt ut några bilder som visar Håkan Juholts styrka som talare. Tommy Waidelish ekonomisk politisk talman presenterar S skuggbudget. En kunskapsbaserad ekonomi. Bostäder, infrastruktur och utbildning. Urban tillväxt.

Håkan Juholts sommartal

Överförd av den 21 aug 2011

Söndagen den 21 augusti höll Håkan Juholt sitt första sommartal som partiordförande. I ett välbesökt Västertorp vid Unga Örnars parklek Lugnet samlades många besökare i solen för att lyssna till sommartalet.

Håkan Juholt fick ta över när S 2012 gjort ett historiskt dåligt val.

Håkan Juholts linjetal

Debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt 2010-09-01

1 tanke på “Dagen B som i Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s