Jämlikheten i USA och Kanada – Left behind

I den kanadensiska radiokanalen CBC kan vi lyssna till radioprogrammet Left behind. Jag kommer att återkomma  med en svensk sammanfattning av programmet. Det tar en knapp timme att lyssna genom programmet. Då får vi en mycket pedagogisk presentation av den förändrade roll ekonomin och politiken fått i USA och Kanada sedan 1970-talet. Effekten av Nyliberalismen presenteras.

I Vanity Fair skriver Nobelpristagaren i Ekonomi Joseph Stiglitz om ekonomiska frågor.  I bloggossfären brukar en del unga ryta till och säger att rätt beteckning för nobelpris i ekonomi är istället riksbankens pris i ekonomi och vetenskap till Alfred Nobels minne. Stiglits skriver under rubriken top-one-percent om hur en procent av amerikaner äger allt mer och styr även den politiska makten.

Anna Laestadius Larsson skrev i sin kolumn i SvD i våren 2011 under rubriken Revolutionen rycker fram.  Hon hänvisade till Joseph Stiglitz artikel Top-one-percent ovan.   

PG Gyllenhammer går till attack mot girigheten som han tycker breder ut sig.

Hur är Barack Obamas relationer med Wall Street? I Svenska Dagbladet 21 juni 2011, kunde vi läsa om Fat Cats. En intressant artikel att ha med sig till det amerikanska presidentvalet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s