S och Näringslivet

Det finns onekligen stora möjligheter till fortsatt stora framgångar för S. En valseger 2014 är klart inom räckhåll. Det är inte helt fel att ha Svenskt Näringslivs propagandaapparat på vår sida.

I Dagens Arena läser vi:

http://www.dagensarena.se/nyheter/svenskt-naringsliv-rasar-mot-regeringen/

Urban Bäckström är mycket kritisk till regeringen:

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/minska_skatt_pa_foretagande/borg-gor-det-for-latt-for-sig_157435.html

Om Riskkapitalbolag är Anders Borg uppenbart ute i ogjort väder:

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/konkurrens_i_vard_skola_och_oms/forskare-dodar-myter-om-riskkapitalbolag_153167.html.

Stefan Fölster ser en reformvilja hos S:

http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/22/socialdemokraternas-reformvilja-starkare-n-regeringens

Genom att aktualisera ett S förslag skulle relationerna till Svenskt Näringsliv ytterligare kunna förbättras:

”På några centrala punkter skulle Socialdemokraterna behöva utveckla politiken. Konkurrensutsätt Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och inför nolltolerans med slöseri av skattemedlen. Det skriver ILIAN BATLJAN, Socialdemokraternas kandidat till finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting.”

http://www.newsmill.se/artikel/2010/07/08/h-gt-uppsatt-landstingspolitiker-s-f-rs-kringskassan-och-arbetsf-rmedlingen-b-r-p

Det investeras för lite i Sverige:

”Stefan Fölster menar att Sverige har flera underliggande problem. Ungdomsarbetslösheten är hög, omvandlingen till mer högavlönade jobb är svag och det finns fortfarande för många regleringshinder för företag som vill investera. ”

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/konjunkturprognos/folj-raden-fran-oecds-sverigerapport_127823.html

Att få ner ungdomsarbetslösheten måste vara högsta prioritet för alla partier. En realistisk anpassning av ingångslönerna har hög prioriterat hos Svenskt Näringsliv. En reformvilja hos S skulle med all säkerhet välkomnas.

Framförallt måste något göras åt matchningsproblemen. http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/rekryteringsenkaten/mismatch-haller-unga-utanfor-arbetsmarknaden_157726.html

Skattelättnader för att stimulera entreprenörskap och skapa nya jobb ligger även högt på Svenskt Näringslivs önskelista. Även här finns det stora möjligheter för S att reformera politiken. Dessutom är det hög tid att ompröva de otidsenliga LAS-hindren på arbetsmarknaden.

Slutligen skulle en mer realistisk inställning till kärnkraften applåderas av Svenskt Näringsliv.

Den här politiken skulle väl inte mötas med lika stora ovationer från de före detta rödgröna systrarna. Men den skulle kunna leda till en koalitionsregering mellan S och M, där S blir pådrivande i reformarbetet för ett mer tillväxtfrämjande och entreprenöriellt Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s