Mer om vinst i välfärden

Den tredje personen som var med i panelen på Åsö Gymnasium den 18 april 2012 var Jonas Vlachos, docent i nationalekonomi. Han närmar sig frågan om vinst i välfärden på ett intressant sätt. För er som vill sätta er in i hans synsätt i om vinst och utbildning finns ett bra program:

”Den 18 november 2011 ordnade Timbro en halvdagskonferens om skolan. Konferensen föddes ur en tanke: Vad är det som borde vara i fokus? Ett sätt att hitta svaret är, som så ofta, att lyfta blicken från det specifikt svenska. För svenska elever är inte unika, det finns en hel del inspiration att hämta från andra länder. Var finns världens bästa skola – och hur kan vi i Sverige nå toppen?

Deltog som talare under konferensen gjorde filmaren Martin Borgs, som bland annat ligger bakom skolfilmen ”Fy fan vad vi är bra!”, Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas Riksförbund, den tidigare skolpolitikern Mats Fält som skrivit rapporten ”Valfrihetens gränser”, Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, Anders Morin, ansvarig för välfärdsfrågor på Svenskt Näringsliv, Eva Nisser, konsult inom strategisk utbildning, läraren Lisa Rönnbäck som är författare till rapporten ”Förstatligande – ingen quickfix för skolan”, Jonas Vlachos, docent i nationalekonomi samt statssekreterare Bertil Östberg.

Värdar för dagen var Eva Cooper, ansvarig för Timbros välfärdsprogram, och Håkan Tribell, chef för Timbro idé.

På Timbros uppdrag har Anders Lundberg sammanfattat konferensen i skriften ”Hur får vi en riktigt bra skola?”

Dokumentation av konferensen är uppdelad i två delar. Jonas Vlachos förekommer i mitten av det andra filmen, ”Timbros skolkonferens del 2. ” Se programmet:

http://www.timbro.se/innehall/?content_id=8266

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s