Dubbelmoral och Kina

Håkan A Bengtsson (Dagens Arena) skriver ”Lööf illustrerar dubbelmoralen”. Han skriver:

”I går landade Kinas premiärminister Wen Jiabao i Sverige. På programmet står besök på numera Kinaägda Volvo Personvagnar, en miljökonferens och audiens på Stockholms slott. Wen ska också medverka på en miljökonferens. Han ledsagas av näringsminister Annie Lööf. ”

Läs vidare:

http://www.dagensarena.se/ledare/loof-illustrerar-dubbelmoralen/

Min kommentar:

Håkan A Bengtssons skriver:

”I den svenska ankdammen härskar dubbelmoralen. I den vattenpölen funderar Annie Lööf på om Kina är en demokrati eller en diktatur och gör stora affärer utan att samtidigt ställa krav på mänskliga rättigheter. Historiens dom kommer att bli hård. Har Sverige inte lärt något av den arabiska våren? ”

Hur ser Håkan A Bengtssons lösning på Sveriges dilemma ut? Vi stöder demokrati och ,mänskliga rättigheter, men vi behöver handla med Kina som är världens näst största ekonomi. Är lösningen att Annie Lööf straffar ut C ur riksdagen? Men det löser inte konflikten mellan ekonomi, mänskliga rättigheter och ekonomi.

Ett faktum som signaturen Thomas uppmärksammar:

”Göran Persson uppskattade stabiliteten i Kina och Birgitta Dahl uppskattade de röda kmererna. Livet är svårt och det politiska minnet kort. ”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s