NU RÄCKER DET! MOT DE ÖKANDE KLYFTORNA I SAMHÄLLET!

 

 • ”Jag själv är inte fattig, arbetslös eller sjuk. Men jag har väldigt svårt att förstå varför fler av oss välmående inte protesterar när vi ser hur misären breder ut sig. Inget annat land har genomfört en så omfattande privatisering och avregleringar, ingen annanstans ökar inkomst klyftorna mer. Ingen annanstans har de försämringar av skola, sjukvård och hela det offentliga välfärdssystem kunnat ske, så utan protester.
  ”Arbetslinje” med dess floskler vilar på ett ”Vi och dem”- tänkande, som är långt mer försåtligt och farligt än Jimmy Åkesson mer öppna variant. De nya moderaterna vision närs effektiv av en simpel ängslans och rädslans identifikation ” Vi är inte som dem. Det drabbar inte oss!” Tvärtom har de försämringar som drabbat de svagaste grupperna omfördelats till oss välmående arbetsföra, friska, förmögna ”etniska svenskar mitt i livet”. Genom att skapa ett starkt ”Vi” bestående av vi välgödda ”etniska svenskar mitt i livet ” ett ”innanförskap” som ställs mot ett föraktligt och skrämmande ”de andra ” som lever i ”utanförskap”.
  Den ökade konsumtion genom jobbskatteavdrag eller de goda möjligheter att bygga sin ekonomi på billiga lån frammanar vårt latenta förakt och rädsla för svaghet .Vi tar emot våra extrapengar från den sänkta skatten för att unna oss ökad konsumtion och blir därvidlag medskyldiga som inte vill kännas vid den misär som breder ut sig. Alla tycks vara rädda för att säga ifrån med risk för att det kan slå tillbaka på dem själva. Fattigdom har blivit ett tabu ett skamligt tecken på av vara misslyckad , inte kunna delta i köpfesten, vilket läggs på den enskilda som drabbas dubbelt liksom deras barn. 1/3 av Malmös barn tvingas växa upp i barnfattigdom.

  Men det skapar en bräckligt grund, en allt för genomtränglig bubbla . Därför att även etniska svenska den välmående medelklassen kan faktiskt bli sjuka och kanske tom arbetslösa. Vi måste försöka skapa en bred opinion mot de växande klyftorna, få med även de som inte själva är direkt drabbade. För vi är i själva verket alla drabbade!

  Hälsoforskarna Richard Wilkinson och Kate Pickett har med överväldigande statistisk bevisföring i en bred vetenskaplig studie ”Jämlikhetsanden” visat att jämlika samhällen fungerar bättre i stort sett på alla plan. I princip alla stora samhällsproblem, som den ökade gängkriminaliteten i Malmö, eller olika former av utanförskap, segregation, rasism, brist på jämställdhet, ökad fysisk och psykisk ohälsa, skolelevernas försämrade resultat kan åtminstone till en betydande del förklaras just av de ökade klyftorna i samhället.

  Nu räcker det ! Dags att säga ifrån! Vi måste även hitta sätt att samverka. Jag uppmanar alla att gå med i både den här gruppen och denna
  Gå med i Facebookgruppen Utrotas fattigdomen , inte de fattiga!”
  http://www.facebook.com/groups/236703474336/

  NU RÄCKER DET! MOT DE ÖKANDE KLYFTORNA I SAMHÄLLET!
 • Unli
  • You, Elisabeth Härlin and 6 others like this.
   • Elisabeth HärlinJa steget från bra anställning och trygghet till misär och till och med hemlöshet är inte långt, läs senaste nummer av Situation Stockholm! Finns massor med stories om hur en olycka med sjukskrivning .. komma efter med räkningar.. psykisk obalans etc i samband med nån olycklig livshändelse där man kanske saknar vänner eller närstående som kan var med och stötta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s