Facebook – ett sätt att föra samtal

Facebook är ett utmärkt sätt att föra samtal med människor med vitt skilda åsikter som i exempelvis denna entusiastiska församling: ”Ny ekonomi för en bättre värld”. http://www.facebook.com/groups/nyekonomi/

Facebook kännetecknar vår tidsanda. Det dyker hela tiden upp nya frågor och trådar som engagerar. Gårdagens heta frågor bleknar bort i bruset från nya frågor som engagerar. Men samtidigt känns det som om samtalet ska kunna leda vidare är det bra att hitta en röd tråd i samtalen. Hur ser vi på flödet, tendenserna – samtalen?

Står de och stampar på samma ställe som tidigare? Eller: Känner vi att samtalet utvecklar?
Förhoppningsvis tycker vi att samtalen utvecklar: Varför skulle vi annars vara med i samtalet om ”Ny ekonomi för en bättre värld”.

Under sommaren 2012 förde vi, ett antal personer, ett spännande samtal om nya infallsvinklar på ekonomi och samhällsbyggande, ämnen som då engagerade oss. Under denna resa lärde jag mig mycket om saker som jag tidigare inte stött ihop med. Jag hittade även nya frågeställningar till ämnen som jag tidigare kommit i kontakt med och haft möjlighet att reflektera över.

När det gäller att kunna gå tillbaka till tidigare samtal och reflektioner är Facebook mindre bra. Det blir mycket bläddrande bakåt. Det blir svårt att hitta fram till tidigare relevanta inlägg. Det finns ingen inbyggd logik i hur vi med hjälp av sökord ska få ram det vi söker.

I en blogg kan man mha sökord och kategorisering hitta fram till äldre inlägg och tankegångar. Därför väljer jag att lägga in valda delar av vårt samtal i bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s