Statens institut för rasbiologi Sahlin, Åkesson, Wetterstrand

Mona Sahlin och Jimmy Åkesson hade en debatt i riksdagen för ett par år sedan. Mona Sahlin angrep honom för SD:s rasistiska förflutna. Som den skickliga debattör Jimmy Åkesson är hänvisade han till S förflutna i frågan. Mona Sahlin kände naturligtvis till S rasistiska historia.

Riksdagsdebatt Mona Sahlin vs. Jimmie Åkessonhttps://www.youtube.com/watch?v=o0xmPYFBxnA

I Wikipedia läser vi:

”Redan 1909 hade Svenska sällskapet för rashygien bildats. I styrelsen satt Svante Arrhenius, ordförande blev Vilhelm Leche. Under 1920-talet blev den så kallade degenerationsfaran – den förmenta försämringen av folkmaterialet och ”förgiftandet av samhällskroppen” – ett svenskt debattämne.[3] Man oroade sig för att människor med ”sämre” egenskaper fick fler barn än människor med ”rätt” ekonomisk, social och kulturell bakgrund och att det svenska folket på sikt skulle få vad som ansågs vara sämre egenskaper.

Fredagen den 13 maj 1921 fattade riksdagen utan omröstning beslut att upprätta ett Statens institut för rasbiologi. Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som högerns Arvid Lindman och socialdemokraten Hjalmar Branting. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd. ”

”Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som högerns Arvid Lindman och socialdemokraten Hjalmar Branting. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd. ”

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

Den enda klena tröst S har är att de var i gott sällskap. ”Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd. ”

Politiska Youtube klipp Maria Wetterstrand (MP), Mona Sahlin Jimmy Åkesson (SD) och Mona Sahlin.

Wetterstrand (Mp) vs Åkesson (Sd) partiledardebatt 19 Jan 2011

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=2QJfFToxVQo

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s