Ett nytt paradigm – en ytterligare infallsvinkel

Vi behöver byta dagens rådande paradigm mot ett mer hållbart på livets alla områden.   Vad det innebär är nog mycket olika för oss människor. Den enda givna guide vi har är oss själva. Ett inre och yttre uppvaknande sker i en ständig ömsesidig process. Det måste ske ett stegvis uppvaknande hos oss människor om att det just nu är tid för en förändring. För mig betyder hållbarhet att vårt samhälle måste bli mer inkluderande, ansvarstagande och långsiktigt. Samhället består till syvende och sist av oss människor. Så det är människan som måste andra på våra attityder, ställa krav på våra valda politiker och på något sätt medskapa till att vår värld blir lite bättre att bo på. Det är i vardagslivet som vi skapar förändringen.      

Roger Dahl Ja lever ett helt paradoxal liv. Jag själv mår fantastiskt bra och mitt lyckoindex är på topp, särskilt när jag kommer hem från en skön kväll med argentinsk tango. jag umgås med spännande personer på dagarna och lever i ett lyckligt särboförhållande.

Samtidigt blir jag väldigt deppig när jag ser hur vi håller på att köra vår civilisation i diket. Då känner jag att det är viktigt att dra mitt strå till stacken för att göra vad jag kan för att hejda denna utveckling.

Det är även därför jag har engagerat mig politiskt igen. Mina tangopolare tycker att jag prioriterar fel. Jag skulle alternativt kunna åka jorden runt och dansa tango på heltid. En del av mina tangovänner har mer eller mindre klippkort till Buenos Aires.

Åtminstone borde jag vara ute på pistan oftare än nu.

Men jag vill även ge min tid till att även vara medskapare i förändringen som behövs så innerligt väl.

Det är det som driver mig framåt i mitt kunskapssökande och att söka dialog med människor. Mot alla odds kanske, är det bara vi människor som kan ändra på det som sker.

Lyckas inte homo sapiens stabilisera de kraftiga obalanser vi nu är mitt inne i kan det sluta med en kollaps. Det som då finns kvar av vår civilisationen vet vi inte. Risken är att de överlevande kommer att leva på en helt annan utvecklingsnivå är vad vi överhuvud taget kan föreställa oss idag.

Stabilisering, uppvaknande och nytänkande behövs. Adressera systemet. Ja visst. Det kapitalistiska systemet behöver en totalservice. Vårt system är inte längre friskt.

Att göra så gott jag kan är det enda jag kan kräva av mig själv. Jag gör det av glädje.

Tar vi inte den chansen nu kan det dessvärre vara för sent redan om några år. Det tar tid att förändra och och växa i medvetande om vad som behöver göras. Tid börjar dessvärre bli en bristvara.

Det är så jag känner. Det är mina drivkrafter i livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s