Årsmöte Södersossarna med Carin Jämtin som gäst

Minnesanteckningar från möte där Carin Jämtin var gäst. Hon var inledningstalare när Södersossarna hade sitt årsmöte i Hammarby Sjöstad torsdagen den 7:e Mars 2013.

Photo

Carin Jämtin tog upp några viktiga och prioriterade frågor.

Övergripande är jobben 

Om fler arbetar så ger det intäkter till välfärden. Jobben är nyckeln. Alla måste få arbeta på ett sätt som passar dem. Carin Jämtin tog upp de som arbetar free-lance som ett exempel. Kvinnors förvärvsfrekvens ska upp till männens nivå.  Till detta krävs bra förskolor och äldreomsorg.

 Utbildning  

Nästa stora fråga var utbildningen. Hon betonade 3 komponenter: kompetenshöjning, livsvarigt lärande och bildningens roll.

 Miljö och klimat

Alliansen har gått i stå. Sverige ska bli ett föregångsland.

 Levande folkrörelse

Det ska vara lättare att gå ut och gå in i politiken. Omhändertagandet av nya medlemmar eller de som varit borta en tid är en viktig framgångsfaktor. Föryngring men även äldre 65+ är underrepresenterade.

Framtidspartiet

Tron på att det går att påverka med politik.  Bättre kollektivtrafik. Ökad jämlikhet. Vi måste skapa en berättelse om alla människors lika värde och lika rättigheter.

 Partikongressen  

Framtidskontrakt. 1429 motioner – Alltime high.

Välfärdens organisation

På en publikfråga tog svarade hon att frågan om vinster i välfärden inte var en prioriterad fråga. Däremot en viktig sådan.  Partiledningens linje är väl förankrad i organisationen.
Kontrollen behöver förbättras. För bättre uppföljning ska redovisning ske på enhetsnivå inte bara på koncernövergripande nivå. En handlingsplan för idéburen välfärd behövs eftersom den är undanskuffad idag.

 
På årsmötet omvaldes Joel Malmqvistt till ordförande för Södersossarna. Han ses vid mikrofonen med tre symbolmättade röda fanor på sin vänstra sida.

Photo

När jag satt i Delight Studios i Hammarby Sjöstad tänkte jag på det samtal jag haft hösten 2011 med Erik Freudenthal, kommunikationschef, Glashus Ett.  https://rogerdahl.wordpress.com/2013/03/12/stad-i-forvandlingen-hammarby-sjostad/

För mer info om mötet se även:  http://www.sjostadsbladet.se/var/sjostadsbladet_cache/storage/images/media/images/jaemtin2/36216-1-s

För Sjöstadsbladet se:

1 tanke på “Årsmöte Södersossarna med Carin Jämtin som gäst

  1. Pingback: Socialdemokratiska visioner – August Palm och Göran Greider | Globaliseringen 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s