Är Bill Gates den filantrop han utger sig för att vara?

Anita Lindblad skriver:

Dags att inse att Bill Gates är allt annat än en filantrop.

Nu ska Afrika kolonialiseras igen – den här gången genom att få bort lokala, väl beprövade grödor och tvinga på bönderna grödor som de inte bett om.

Här är artikeln som hon relaterar till: http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2799927/grabbing_africas_seeds_usaid_eu_and_gates_foundation_back_agribusiness_seed_takeover.html

Följande dialog utspann sig med anledning av detta:

  • Roger Dahl Ja tyvärr går det ju inte på något demokratiskt sätt att ändra på Bill Gates beslut och prioriteringar. Demokratin saknar en helt avgörande del. Makten över produktionen.

Torbjörn Peterson Vem har någonsin trott att Gates skulle vara en fliantrop – sådana brukar väl aldrig bli förmögna…?

Roger Dahl Jag tror nog att han i sin tur ser sig som en räddare och en mänsklighetens riddare. Jag tror dessutom att han tror att detta är den bästa eller enda vägen för mänskligheten att kunna mätta de växande skarorna. Jag har en annan uppfattning, men det hjälper ju föga, eftersom det är Bill Gates som sitter på makten och pengarna.

Roger Dahl Det är de beslut som miljardärerna fattar som får helt avgörande betydelse för vår art. Undrar hur man ska kunna lobba hos dem?

Anita Lindblad Jag har en helt annan bild av Bill Gates. Han vet mycket väl vad han gör. När han ex.vis köpt in sig i Fröbanken på Svalbard. Tillsammans med Monsanto och Rockefeller.

Roger Dahl Ja och jag tror fortfarande att han är helt övertygad om att Monsanto-vägen är den bästa vägen för mänskligheten för att rädda alla människor som hungrar. Men jag känner ju inte honom personligen.

Det är möjligt att han drivs av helt andra mål. Att han är bra på att tjäna pengar vet vi ju sedan tidigare. Vad han faktiskt har för avsikt i sin roll som filantrop vet vi ju inte. Möjligen har du rätt Anita.

Resultatet blir ju dessvärre detsamma. Monsanto-vägen ser ju ut att vara rena galenskapen för vårt art, men det är en mycket bra affärsidé.

Anita Lindblad ”men det är en mycket bra affärsidé.”

Jag misstänker att det är vad Bill Gates tar fasta på.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s