Om mig, Roger

Bloggen är under uppbyggnad. Jag började bygga på bloggen Söndagen den 22 januari 2012 och beräknar att den ska vidareutvecklas i samverkan med människor  som kommer in och  har synpunkter.

Mitt namn är Roger Dahl och jag bor på Södermalm Stockholm. Den 1 mars 2011, gick jag i avtalspension från Swedbank Robur 61 år gammal eller ung beroende på hur vi vill se på det. Jag vill nog ta fasta på det sistnämnda.

Då hade jag arbetat 25 år inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. Mina arbetsuppgifter har varit inom IT och verksamhetsutveckling. Jag har arbetat som förstudie – projektledare, processutvecklare och därmed bidragit till kravanalys inom projekt på beställarsidan.

Innan dess på 1980-talet arbetade jag på komvux på Gångsätraskolan på Lidingö med att utbilda lärare om datorer. Jag har även arbetat på ABF och TBV med datorkunskap, engelska, svenska för invandrare samt söka jobbkurser för arbetslös ungdom.

Under ett antal somrar arbetade jag på EF , Europeiska ferieskolan i England (Brighton och Hastings).

Jag arbetade även en hektisk sommar med Camp America på Camp Calumet Lutheran i New Hamshire.

På sent 1970-tal och tidigt 1980-tal arbetade jag som högstadielärare i Larsbodaskolan i Farsta och Brandbergsskolan i Haninge.

På Stockholms universitet läste jag kulturgeograf, nationalekonomi,

Roger är ett engelskt namn som dök upp i Sverige i slutet av 1700-talet. I Sverige fanns tidigare ett motsvarande namn Rodhger. Namnet är sammansatt av ord som betyder ära och spjut. Namnet är besläktat med den tyska varianten Rutger.

Roger var ett modenamn från 1940-talet ända in på 1970-talet men är numera på väg nedför popularitetslistan. De senaste åren har drygt 100 pojkar fått Roger som förnamn varje år men bara en handfull av dem får det som tilltalsnamn. Den 31 december 2009 fanns totalt 38 904 personer i Sverige med namnet Roger, varav 19 585 med det som tilltalsnamn/förstanamn[1]. År 2003 fick 133 pojkar namnet, varav 5 fick det som tilltalsnamn.

Källa: Wikipedia

Jag börjar med andra ord tillhöra ett utdöende släkte.

Söndagen den 22 januari 2012 började jag ta mina första stapplande steg in bloggvälden.  Kommentera gärna min  blogg eller skicka ett mail direkt till roger.dahl9@hotmail.com

Jag har en kritisk och samtidigt positiv läggning. Jag skriver på projektet globaliseringen 3.0. Perspektivet är igår – idag -imorgon.

När vi blickar in i framtiden är inte svårt att hålla oss för skratt. Jag skulle så gärna vilja att det blev så mycket bättre för vår civilisation. Men till det krävs nytänkande.

http://www.youtube.com/watch?v=TutLI73Ghu0

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s